Pages from concept_APP_testbeeldscherm-1

Presentatie “Dementie in de openbare ruimte”

nieuws Onderzoek Publieke Ruimte

Lopp-Met-Mee-Mee is een wandelapp met verhalen voor de toekomstige generatie ouderen. De app is ontwikkeld door Arzu Ayikgezmez en Marlou de Jong.

20 juni 2017 is om 12 uur de presentatie van alle resultaten van de Open Oproep “Dementie in de Openbare Ruimte” van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Rotterdam.

Locatie: Huis van de Wijk, Grote Hagen 92, Rotterdam IJsselmonde.

Verder
20161125_151846

DykeBiking

Activiteit Evenement Placemaking

Binnen het programma van Charlois aan het Water heeft Vitibuck Architects in samenwerking met de BMX-Fietsschool en G-Routes een lesprogramma ontwikkeld om basisschool kinderen op Zuid kennis te laten maken met hun leefomgeving en hun actieradius te verbreden. Feestelijke afsluiting van de lessen is een fietsexcursie over de dijken op Zuid.

Verder
20160925_134742

PickNick Charlois 2e editie

Activiteit Evenement Placemaking

Het Gras is altijd Groener … in Charlois. De tweede editie van De PickNick Charlois, wederom met Marja van Katendrecht, VeerpontZuid en velen anderen.

Verder
Schepenstraat_9

Schepenstraat

Burgerinitiatief Doe-het-zelf Landschap

Het inrichtingsplan voor de Schepenstraat in Rotterdam is een pilotproject binnen de stad; en misschien wel voor heel Nederland. Bewoners nemen in het kader van Right to Challenge taken over van de gemeente en hebben zich verenigd in het kernTEAM Schepenstraat. Bekijk hier een filmpje over Right-to-Challenge.

Verder
CAW_groene oase aan de Maashaven_low

Tuin … aan het Water

Doe-het-zelf Landschap tijdelijk

In Charlois ontstaat een groene ontmoetingsplek met het mooiste uitzicht op de Rotterdamse skyline: Tuin ..aan het Water. Op dit moment is de Maashaven Zuidzijde nog grauw en verstenigd. De Tuin …aan het Water vergroot de aantrekkelijkheid voor bewoners (vergroening), het stimuleert participatie (samen aanleggen), en bevordert natuureducatie.

Verder
IMG_20150711_184929178_HDR

Vroesenpaviljoen

Doe-het-zelf

Een paviljoen in het Vroesenpark – het Vroesenpaviljoen! Sinds een jaar een groot succes.

Verder
PS_zomer aan het water

Paviljoen … aan het Water

Hergebruik Platform Transformatie

Het paviljoen …aan het Water is een initiatief van Vitibuck Architects en Stedelinks010; de eerste écht publieke plek aan de Maashavenkade van Charlois.

Verder
aaDSC_8980_1208x800

Expositie Elevatoren Maashaven

Cultuurhistorisch Onderzoek Evenement Tentoonstelling

Vrijdag 6 November heeft wethouder Struijvenberg onder grote belangstelling samen met de aanwezige gasten de expositie Spica Maashaven – de Graanelevatoren van Rotterdam feestelijk geopend.
Speciaal hiervoor hebben accordeoniste Irina Thio en zangeres Jennifer Ravestein het elevatorlied van Koos Speenhoff ten gehore gebracht.
Voor het lied en de rondleidingen lees…

Verder
IMG_20150920_142602717_HDR

PickNick Charlois

Activiteit Evenement Placemaking

Op zondag 20 september heeft Charlois aan het Water een picknick op het Charloisse Hoofd georganiseerd. Er was vermaak voor groot en klein; lekker eten en drinken, sportieve spelletjes, hoelahoep en een bingo met ‘special guest’ kwam Marja van Katendrecht; door RTV Rijnmond uitgeroepen tot ambassadrice van Rotterdam. Tijdens de picknick is de VeerpontZuid gratis gevaren tussen Charlois en Katendrecht.

Verder
kennisbank zuid_logo_blauw

Kennisbank Zuid- Collectie Maashaven

nieuws Onderzoek

Vitibuck Architects is als gebiedsexpert gevraagd om de redactie van de eerste collectie van Kennisbank Zuid op zich te nemen. De collectie gaat over de ontwikkeling van de Maashaven en omgeving.

Verder
_DSC2486

Elevatoren Maashaven

Hergebruik

Vitibuck Architects is door de ‘Stichting Renovatie cultureel industrieel erfgoed elevatoren Maashaven’ gevraagd om inzicht te geven in de mogelijkheden tot hergebruik van de elevatoren.

Verder
24-4-2015  Brielselaan buitenexpositie Langs de Rijn   (5)

Tijdelijk park Maashaven

Landschap tijdelijk

De tijdelijke landschapsinrichting “Langs de Rijn” is zowel topografie als fantasie. Het is een eerste park aan de Maashaven voor buurtbewoners uit de Tarwewijk.

Verder
15

Bouw Vroesenpaviljoen

De bouw van het Vroesenpaviljoen vordert. Het glas in het restaurant gedeelte zit er in en de lariks geveldelen zitten erop. Zie hier meer foto’s van de bouw!

Verder
tekening schip_Selena

Binnenvaart ontmoet Playstation-generatie

Activiteit Expositie Lesprogramma

De 20 allermooiste collages uit de resultaten van het lesprogramma “Binnenvaart ontmoet Playstation-generatie” vormen samen de tijdelijke buitenexpositie ‘Langs de Rijn’. Op donderdag 23 april zijn de collages van de kinderen van de OBS De Globe feestelijk onthuld. Voor meer informatie zie website Charlois aan het Water.

Verder
hij komt 2

Charlois aan het Water

evenementen

Charlois aan het Water gaat door met actie en onderzoek! De schapen en de blauwe bankjes op de dijk aan de Brielselaan was een tijdelijke actie om het recreatieve gebruik van de dijk te benadrukken.

Verder
SPEEL_foto1

Speeltuinloge Dakpark

Hergebruik

“Is het gebouw, landschap of speelobject?” Of eigenlijk wel alles samen.

Verder
CAW_sleutel

Charlois aan het Water

Onderzoek

Het onderzoek gaat over beleving enerzijds en feiten anderzijds; zachte en harde data vullen elkaar aan.

Verder
CAW_filmzaal rookgasreiniger_Kees Deenik

Charlois aan het Water

evenementen

Charlois aan het Water combineert actie & onderzoek. De actie is sterk naar buiten gericht en kent duidelijke piekmomenten in de vorm van publieksgerichte activiteiten.

Verder
CHARLOTEC_magazine_LOW_Page_01

Charlotec – IJzersterk in Charlois

Placemaking

Op het Charlotec terrein in Charlois komen haven en stad samen. Een unieke plek midden in de stad omringd door grote publiekstrekkers als de SS Rotterdam en Speelstad Rotterdam.

Verder
TARWE_maquette

Sportzaal Tarwewijk

Hergebruik

Tussen twee bestaande scholen van Ad van der Steur is een sportzaal voor de scholen en de wijk gepland. Oud en nieuw vormen hier een geheel – een nieuw kloppend hart voor de Tarwewijk.

Verder
MOVE_context

Ontwikkelingsvisie Remisekwartier

Onderzoek

Om de rijke historische collectie van Amsterdamse trams en bussen beter te huisvesten en te kunnen exposeren heeft de stichting MOVE het initiatief genomen om een openbaar vervoermuseum te stichten. Het museum met veel rijdend materieel dient goed aangesloten te zijn op de museumtramlijn en het stadsnet, dat gebruikt wordt voor de populaire touristtram. Binnen de totale herontwikkeling van het Remisekwartier Havenstraat vormt het nieuwe OV-museum van Amsterdam een belangrijk onderdeel.

Verder
speeldernis_OOST

Activiteitencentrum Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn een wildernis die uniek is in zijn soort. Het nieuwe activiteitencentrum is een entree tot de natuur en zal de beleving van de Oostvaardersplassen verdiepen.

Verder
vanuit clubhuis

Ronald McDonald Center

Sport

De strip is een ruim 200 m lang avonturenlandschap; hier kun je in, op of onder de gebouwen spelen, sporten en leren.

Verder
huis_wit

Kepez Light

Transformatie

Kepez Light is een transformatiestrategie om samen met de huidige bewoners een “gecekondu” wijk (letterlijk vertaald: een wijk die in één nacht is opgetrokken) toekomstig bestendig te maken.

Verder